Μια Μεγάλη Επιτυχία των Μαθητών του Λυκείου Βουκολιών!


Οι μαθητές πίεσαν – ο Αρναουτάκης βοήθησε

Μελέτη αποκατάστασης για το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Τριάδας

1Μία ανέλπιστη δέσμευση απέσπασαν από τον περιφερειάρχη Κρήτης τα παιδιά από τη δημοσιογραφική ομάδα του ΓΕΛ Βουκολιών κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης παράδοσης των ηλεκτρονικών υπολογιστών που είχε υποσχεθεί ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης στα σχολεία που συμμετείχαν στον διαγωνισμό μαθητικής δημοσιογραφίας που διοργάνωσαν πέρυσι τα “Χανιώτικα νέα”.
Το ρεπορτάζ των παιδιών είχε δημοσιευτεί στα "Χ.ν." στο πλαίσιο του μαθητικού διαγωνισμού δημοσιογραφίας
Το ρεπορτάζ των παιδιών είχε δημοσιευτεί στα “Χ.ν.” στο πλαίσιο του μαθητικού διαγωνισμού δημοσιογραφίας
Παρουσία δεκάδων μαθητών και εκπαιδευτικών στο αμφιθέατρο του Μουσείου Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη, οι δύο μαθήτριες Κατερίνα Γιαλούρη και Κλειώ Γιακουμάκη περιέγραψαν την αγωνία και τη θλίψη τους για το εγκαταλελειμμένο από το 1996 Δημοτικό Σχολείο Αγίας Τριάδας του Δήμου Πλατανιά, την οποία αποτύπωσαν και στο ρεπορτάζ τους με τίτλο “Εκεί που αντηχούσαν οι φωνές των παιδιών…”. 
Ο περιφερειάρχης ακούγοντας τα παιδιά έδειξε να συγκινείται από το ενδιαφέρον και την αγωνία για τον τόπο τους: «Να πάτε στον δήμαρχο και να του πείτε να εκπονήσει μια μελέτη για την αποκατάσταση του σχολείου και τη δημιουργία ενός χώρου πολιτισμού την οποία θα χρηματοδοτήσω ως Περιφέρεια και στη συνέχεια θα βοηθήσουμε να γίνει το έργο», τους είπε, με τα παιδιά να μην κρύβουν τον ενθουσιασμό τους για τη θετική αυτή εξέλιξη.
Εν τω μεταξύ, θετικά σχολιάστηκε χθες από όλους η συνέπεια του περιφερειάρχη ως προς την υπόσχεση που είχε δώσει πέρυσι κατά τη διάρκεια της απονομής των βραβείων για τον μαθητικό διαγωνισμό δημοσιογραφίας των “Χ.ν.”, με την οποία είχε δεσμευτεί να δωρίσει έναν υπολογιστή σε κάθε σχολείο που είχε λάβει μέρος στον διαγωνισμό. 
Στο άκουσμα της είδησης για επανάληψη του διαγωνισμού και τη φετινή χρονιά, ο κ. Αρναουτάκης υποσχέθηκε και πάλι να επιβραβεύσει τα παιδιά που θα συμμετέχουν.